Bloemen Riviera kleine camping Nederlandse eigenaar

Nederlandse Eigenaren Camping Le Marche

Ben je op zoek naar een kleine camping aan de bloemen Riviera met Nederlandse eigenaar? Dat wordt dan ook een vrolijke vakantie en vooral een fleurige vakantie met schilderachtige dorpjes. De omgeving staat bekend om z’n mooie krachtige bloemen, bijzondere kustplaatsen en unieke badplaats. Bezoek je een van de schilderachtige dorpjes in de badplaats aan de Middellandse zee dan ruik je geur van bloemen en hun krachtige geuren. In de badplaats zelf wordt je verleid door de mediterraans geuren die je neusvleugels mee naar binnen trekken om van de Italiaanse keuken te genieten.

Kleine camping Bloemen Riviera Nederlandse eigenaar

Kleine camping italie Nederlandse eigenaar - Luxe Tent Huren- Beleef een Glamping vakantie - www.LuxeTentHuren.nlWaarom is de Bloemen Riviera zo’n bekende Italiaanse plaats?

Vooral onder Nederlanders is het een geliefde plaats om te bezoeken. Het Italiaanse Rivièra dei Fiori zoals ze de bloemen Riviera noemen is een toeristische deel, van de Ligurische kust in Italië. Het staat bekend om z’n mooie krachtige bloemen en je ruikt meteen waarom dit gebied zo heet.

Geschiedenis Bloemen Riviera Italië

De Italiaanse Rivièra maakt deel uit van de Italiaanse kust die zich uitstrekt van de Franse grens tot aan Toscane. De kuststrook ligt aan de Ligurische Zee, ook wel de Ligurische kust genoemd. De Rivièra ligt ten westen en ten oosten van de havenstad Genua. In het Italiaans heet het oosten Riviera di Levante en het westen Riviera di Ponente. De Riviera di Ponente eindigt in Ventimiglia. Het westen heet Riviera dei Fiori (Bloemenriviera). Veel steden aan de Italiaanse Rivièra zijn internationaal bekend, zoals Portofino, Bordighera, Lerici en Cinque Terre.

Wat kun je verwachten in Riviera dei Fiori?

Dit mooie gebied aan zee staat vol met mooie groeikrachtige bloemen wat hun belangrijkste exportproduct is. De dorpjes in de kustplaatsen kenmerken zich doordat de villa’s in felle kleuren zijn geschilderd. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart als ze door de historische stadjes lopen en kijken hun ogen uit. Daarnaast zijn badplaatsen chique en sfeervol en wordt je verleid door het heerlijke eten en de ambiance die de dorpjes hebben. Wil jij ook zo’n heerlijke kampeervakantie in Italië boek dan snel en laat je verrassen.

Bloemen Riviera kleine camping Nederlandse eigenaar

Ontdek de Italiaanse Riviera zelf

Provincie Genua aan zee

Portofino is een klein vissersdorpje aan de Italiaanse Rivièra, gelegen in de provincie Genua. De haven van Portofino wordt beschouwd als een van de mooiste havens van de Middellandse Zee. Het bergachtige schiereiland waarop Portofino ligt, heeft de status van Regionaal Natuurpark. Het is een toeristische dorpje wat veel Nederlandse bezoekers trekt. Het is een schilderachtige dorpje met een kleine haven.

Portofino aan zee

Campings in Portofino aan zee - Italie Nederlandse eigenaar - Luxe Tent Huren- Beleef een Glamping vakantie - www.LuxeTentHuren.nlPortofino zelf ligt in de baai, omgeven door bergen waar de huizen tegenaan zijn gebouwd. Je krijgt echt een wow gevoel als je er rondloopt. Het is te vergelijken met een levendig schilderij zelfs zo mooi dat het is nagebouwd in andere landen zoals in China. in een prachtig natuurgebied met een adembenemende kust. Er is een kasteel op een lage heuvel in de buurt van de haven. Het vissersdorp is zo mooi dat delen ervan in andere landen zijn herbouwd.

 

Riviera di Ponente met de badplaats Bordighera

Ligurië is gelegen aan de kust tussen Frankrijk en Toscane en de stad Genua zorgt voor een tweedeling tussen beide landen. Zo ligt Riviera di Levante in het oosten en Riviera di Ponente in het westelijke deel van Ligurië. Daar zijn ook de authentieke badplaatsen Ventimiglia en Bordighera gelegen en in de omgeving San Remo, Menton en Monaco. Bordighera ligt er centraal en heeft leuke bezienswaardigheden en leuke uitstapjes.

Bekijk de kleine campings met een Nederlandse eigenaar aan de Bloemen Riviera

Vakantie Cinque Terre kleurrijke vakantiebestemming

De Cinque Terre is benoemt als Nationaal Park. De Cinque Terre is samengesteld uit 5 dorpen aan de Italiaanse kust in de buurt van La Spezia, Ligurië, Italië: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore. De dorpen in het Nationaal Park “Cinque Terre” werden in 1997 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Het gebied is vrij lastig te bereiken met de auto vanwege de steile kust. Er is een kleine weg die vijf dorpen met elkaar verbindt, en het gedeelte tussen Riomaggiore en Manarola heet Via dell’Amore. De dorpen zijn ook met elkaar verbonden via het spoor, dat deel uitmaakt van de hoofdlijn La Spezia-Genua. De zee en de terrassen zijn vanaf het trottoir te zien. Er zijn olijf- en citroenbomen omgeven door muren op de heuvel.

Boek een vakantie met de ANWB in Liguria

Cinque Terre met Informatie & tips voor Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore

Misschien vindt je dit ook leuk:

Nog meer Campings in Italië met een Nederlandse eigenaar

Camping Italië Nederlandse eigenaar ik vertrek