Agriturismo in Italie

Waar vindt je Agriturismo in Toscane?

Agriturismo is de naam voor een boerenbedrijf in Italië dat in de basis functioneert voor agricultuur en daarnaast voor toerisme.

Wat is Agriturismo in Italie - Agriturismo betekenis - lees meer op www.LuxeTentHuren.nlWat is Agriturismo?

Het woord agriturismo komt voort uit twee Italiaanse woorden namelijk agriculture (agricultuur) en turismo (toerisme). Dit stamt nog uit 1985 wat in de wet was vastgelegd. In die tijd hebben vele boeren die stap gemaakt. Dit komt voort uit de financieel moeilijkheden waarbij boeren werden gedwongen om ander werk te zoeken.

Italië Agriturismo betekenis!

Als gevolg hiervan ging het ten koste van de Italiaanse cultuur. Net zoals de productie van voeding op kleine schaal. Zodoende is er nieuwe business ontstaan voor het boerenbedrijf. Het plattelandstoerisme is voor de Italiaanse boeren desondanks de redding geweest voor hun bron van inkomsten. Mede door deze stap te zetten hebben de boeren hun boeren bestaan kunnen behouden.

Agriturismo wat is het?

LuxeTentHuren.nl is de website waar je een accommodatie op een boerderij kan boeken.
We hebben diverse Glampings waar we de luxe Safaritent hebben staan. Blijf dicht bij de natuur en ontdek de smaak van het authentieke Italië. Anderzijds is dat dan ook vaak de reden voor mensen om weer luxe back to basic te gaan.

Agricultuur kindvriendelijk Italië

Bij kleine eenvoudige agriturismi zijn er luxe accommodaties te huren waar je heerlijk tot rust komt. Daarnaast kun je ’s avonds bij de eigenaren aan tafel mee eten. Hoe bijzonder is dat wel niet. Op diezelfde wijze zijn er ook zeer luxe agriturismi waarbij een Lodgetent met badkamer te boeken is. Net zoals er boerenbedrijven zijn die een eigen zwembad hebben ’s avonds à la carte kan worden gedineerd.

Le Sorgive e Le Volpi Agriturismo vlakbij het Gardameer

Vakantieboerderij Italië kindvriendelijk Sirmione

De boerenstreek staat niet alleen bekend om het Gardameer. Aangezien er ook diverse wijnboeren en olijfboerderijen te vinden zijn. Op Agriturismo Le Sorgive e Le Volpi verbouwen ze groenten en fruit, maar wordt er ook wijn gemaakt. Dat proef je zeker terug als je bij de boer aan tafel zit. Heerlijke lokale gewassen worden bereid in het restaurant.

Kleine Charme camping met specialiteiten

Hoewel er in de directe omgeving, meerdere boerderijen zijn waar olijfolie en wijn geproefd kan worden. Hetzelfde geldt voor de cultuur uitstapjes naar grotere steden, zoals Verona, Bergamo, Venetië en Mantova. Leuke plaatsen rondom het Gardameer zijn Sirmione en Peschiera del Garda, die zijn een bezoek meer dan waard.

Italië Romita Gardameer

Toeristen Glamping Italië

Het boerenleven zal je zeker gaan ervaren in Italië. Een vakantie in contact met de natuur is een rijke ervaring ook voor kinderen.
De smaken van de traditioneel eten, de geur van de natuur en het ontdekken van oude ambachten. In de italiaanse keuken worden vooral veel ingrediënten gebruikt van het eigen land. Denk hierbij aan de italiaanse olijfolie, mooie wijnen, bijzondere groentes maar ook zeker de vele fruit soorten. Er zijn ook boeren waar je mag helpen zowel in de keuken als wel op het boerenland. Zelf je groenten en fruit plukken, dat is pas agriturisme.

Eucaliptus Agriturismo aan de Toscaanse kust

Toscane Agriturismo
Voelt je iets voor de regio Toscane en wilt je deze regio op een sfeervolle en bourgondische manier ontdekken? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. We bieden een aantal leuke agriturismi in Toscane aan. Wij bieden Safaritent met badkamer aan voor een herlijke luxe vakantie gevoel. Ervaar zo de Toscaanse cultuur proef de heerlijke lokale producten.
Glamping Italie Agriturismo

Italië agriturismo Toscane

Kies je voor een agriturismo in Toscane, dan bent je verzekert van een luxe accommodatie welke omringd zal zijn door een prachtige omgeving. Op de glamping zal er niets ontbreken mede door onze goede band met de eigenaren. De beheerders ademen Italië uit, dat zorgt voor een een authentiek karakter met een vakantie sfeer. Daarnaast hebben de agriturismi in Toscane vele faciliteiten, zoals een zwembad, airconditioning, wifi, een restaurant en vaak animatie voor kinderen.

Chianti vakantie is geen boeren Glamping

Deze Toscaanse Glamping is geen boerderij maar is zeker de moeite waard om een bezoek te breng.

Wat is jou ideale Glamping Vakantie?

Misschien we een Charme Camping in Italie