Glamping wat is dat? De betekenis van glamorous camping

Luxe Glamping kamperen

Als je wilt kamperen dan kom je bovendien het woord glamping al snel tegen. Als je in Google zoekt, zie vervolgens de woorden “luxe tent huren op een camping” in vele kopjes staan. Maar wat is het verschil tussen glamping en clamping nu eigenlijk?

Wat is glamping?

Wat is glamping? De betekenis van glamorous camping.Glamping wat is dat? Het woord glamping is een samenvoeging van de woorden glamorous en camping. Daarmee weet je vast niet veel meer. We leggen uit wat de betekenis van glamorous is. Glamorous staat voor (zeer) aantrekkelijk, bekoorlijk, betoverend (mooi) en prachtig.
Die woorden voegen onder andere toe, wat je op een camping niet zult vinden.
Luxe kamperen dat is wat je mag verwachten op een Glamping.

Wat is het verschil tussen een glamping en clamping?

Kort gezegd, er is geen verschil. Omdat het een samenvoeging van twee woorden is kan de G verward worden met de C maar meer is het ook niet. We schrijven Glamping en dat verwoord de betekenis van het luxe kamperen. Op een glamping zal de luxe aanvoelen zoals je dat in een hotel zou verwachten. Maar slaap je lekker in de buitenlucht op een normaal bed en dat voelt toch echt heel bijzonder. De accommodatie zal huiselijk aanvoelen waarbij je al gemakken van thuis om je heen hebt.

Wat is Glamping kamperen in een luxe accommodatie?

Iedereen geeft aan de betekenis van camping vakanties weer een andere uitleg. Zo zie je door de bomen het bos niet meer en leggen we je graag verder uit wat Glamping is en hoe dat werkt. Wie kijkt er niet naar uit om lekker luxe te kamperen in unieke camping accommodaties! Luxe Safaritenten met Badkamer tot 8 personen. De charme van kamperen met de luxe van thuis! Kortom, allemaal teksten die we met een luxe accommodatie willen benadrukken. Het moderne woord is daarom glamping. Niettemin geven je een volledige betekenis glamping.

Want waar komt glam-ping vandaan?

Vroeger rond 1900 werd er veel gereisd door rijke heren die ook van luxe hielden tijdens hun rondreis. Zo waren er destijds de Amerikaanse safari’s in Afrika een goed voorbeeld waar de vermogende reizigers in compleet ingerichte maar vooral luxe tenten werd geleefd. Die luxe en comfort die het kamperen een glamorous gevoel gaven is nu een trend die niet meer weg te denken is. De stijl van leven is een combinatie van tegenwoordig het verblijven in een luxe tent zelfs met een complete badkamer wat weer zorgt voor een geweldige vakantie beleving. Samengevat is het kamperen in luxe, zoals gezegd kenmerkend voor de “glamorous” kamperen.

Glampings trend 2021!

Wat is Glamping? wwww.luxetenthuren.nl

Kamperen op een camping doen we eigenlijk al heel erg lang over de hele wereld. Maar daar kun je niet altijd van zeggen dat het echt aantrekkelijk is. Ofschoon een ieder kamperen weer anders interpreteert en het invult op z’n eigen manier. Kamperen is terug naar de basis want dat is vooral een ontspannen manier is van vakantie vieren.

Wat is een Glamping vakantie?

Aan de andere kant zijn onze wensen toegenomen en is een luxe accommodatie vakantie een echte trend geworden afgelopen jaren. Je leest er bijvoorbeeld meer over in reisbladen, maar ook de reisprogramma’s geven er ook meer aandacht aan. Zodoende is de vraag naar luxere vakanties op camping ook snel toegenomen en zijn er meer safaritenten en lodgetenten bij gekomen.

Luxe vakanties zijn populair!

Vroeger was op vakantie gaan naar een camping leuk, maar we willen steeds meer.
Al met al willen we die comfortabele dingen ook op vakantie. Als we namelijk op vakantie gaan dan willen lekker zitten, een goed bed, ruimte en dat vertaald zich in luxe.
Kortom glamping vakanties zijn daardoor snel populair geworden. De luxe van thuis maar dan in een tent. Bovendien klopt het wel want we veranderen en stellen steeds meer eisen aan onze vakanties. Aangezien een gewone tent niet meer genoeg is. Daarentegen met je toiletrol over de camping lopen past ons niet allemaal meer.

Boek een luxe vakantie in een glampingtent

Een luxe vakantie ervaring!

Daarom is een unieke ervaring deze tijd een trend, die we nu met glamping kunnen invullen. Intussen zijn we ambitieus en anderzijds moet een vakantie zeer aantrekkelijker zijn, net even anders, maar met de charmes van een camping. Samengevat de trend is, een kampeerbeleving van vroeger, maar dan met de luxe van thuis.

Wat zijn de 6 voordelen van een Glamping?

  1. Gemak: geen vouwwagen, caravan of tent achter je auto aan.
  2. Luxe: opgemaakte bedden, goede stoelen, luxe sanitair en een complete keuken.
  3. Tijdbesparing: Kant en klaar ingerichte tent
  4. Ruimte: ruime leefomgeving zowel binnen als buiten.
  5. Rust: kom tot rust en geniet van de omgeving, de lucht en de groene omgeving.
  6. Beleving: een geweldige buitenervaring met luxe

Hoe overtuigend kunnen we zijn met nog eens 11 tips!

Onthaasten met Clamping Vakantie?

Vandaar dat je aankomt in je accommodatie die volledig is ingericht, waarbij je bed is opgemaakt zoals een hotel kamer. In het bijzonder willen camping eigenaren je graag ontzorgen. Vandaar dat na een lange reis, je luxe tent staat volledig klaar staat, hoe lekker en luxe is dat! Daarom is kamperen op een camping genieten! De luxe die je krijgt en het beleven van een unieke beleving.

Unieke luxe accommodaties

Zodoende staat de ontwikkeling niet stil. in de toekomst zullen de campings steeds meer faciliteiten gaan bieden. Aangezien ze de totale beleving van een accommodatie op een nog hoger niveau willen tillen. Zodoende is er een nieuw soort aanbod in vakantieland ontstaan. Een luxe tent huren kan dus op unieke plekken en in diverse Europese landen zoals in Italië, Frankrijk, Duitsland en Zweden.

Concluderend: wat is glamping tent?

Glamping is kamperen in een bijzonder luxe tent. Bij aankomst staat een ingerichte luxe tent voor je klaar, dat is pas fijn.
Dat alleen al zorgt voor een unieke kampeerbeleving met de hele familie. Het zijn dan ook de gezinnen die de keus maken voor een glamping.
Eigenlijk ook niet zo gek want de prijs ligt vaak veel lager dan een een vaste accommodatie zoals een stacaravan. De uitgave met een gezin aan kosten in het hoogseizoen is niet zuinig. Zodoende zijn de Glamping vakanties steeds meer een trend in de gezinnenmarkt. Het gemak en de rust die je bij jezelf vindt na je lange reis, is dat alles klaar. Vergelijk het met een vliegvakantie, bij aankomst kan de vakantie ook direct beginnen.

Voor de kinderen is Glamping en paradijs!

Op de plaats van bestemming kunnen de kinderen de camping gaan ontdekken terwijl de ouders de Safaritent gaan bekijken. Dat is meestal het beeld hoe de verdeling is op de vakantie bestemming. De deur van de auto staat nog niet open of de kinderen zijn al op weg naar het zwembad of speeltuin. Ze leren snel vriendjes en vriendinnetjes maken en vervolgens zie je de rest van de vakantie niet meer.
Daarnaast zijn de glampings bijna altijd wel voorzien van een animatieteam. Dagelijks kunnen de kinderen daar terecht om leuke activiteiten te doen. Kortom voor gezinnen is kamperen meer dan alleen een interessante optie.

Kamperen op een Glamping geschikt voor 2 of meer personen!

Het is ook niet zo dat alleen gezinnen van die heerlijke luxe genieten, echt niet! Luxe kamperen is juist iets voor twee personen! Zo ga je ook naar een huisje met z’n tweeën. Maar je pakt ook zo het vliegtuig en gaat naar een mooi zonnig oord, glamping heeft alles wat je thuis ook hebt. Daarnaast zijn er glampings die ook een hottub of sauna naast de Lodgetent hebben staan, is dat niet luxe? Omdat luxe kamperen een enorme trend is die zich ook dit jaar verder doorzet zie je de camping steeds meer upgraden. Meer sterren en meer mogelijkheden om je te vermaken ook voor jonge of oudere stellen.

Glampings in Nederland?

Zijn er eigenlijk ook glamping in Nederland? Dat is zeker het geval, ook in Nederland kun je kiezen uit verschillende type Glamping tenten. Ook in ons landje bedenken creatieve eigenaren de mooiste Safaritenten met bijzondere namen om er iets unieks van te maken. Ook bij ons zijn de accommodatie meer dan compleet en voorzien van alle luxe die je thuis ook treft. De tenten zijn uitgerust met een badkamer, een echt bed een keuken en een grote tafel om aan te eten. Bekijk hier de >>> Glampings in Nederland