Sirmione aan het Gardameer 5 tips!

Sirmione is een schilderachtig dorpje op een schiereiland ten Zuiden van het Gardameer. Ofschoon het een gemeente is in de provincie Brescia, van de regio Lombardije. Maar het pittoreske centrum heeft een grote aantrekkingskracht door de bezienswaardigheden op het schiereiland van Sirmione aan het Gardameer.

Kasteel bezoeken in Sirmione

Sirmione Lake Garda - Glamping Vakantie Gardameer bezienswaardigheden - www.LuxeTentHuren.nl

  1. Winkels in Sirmione

Immers heeft de oude historie van het toeristische dorpje Sirmione een plek voor o.a. het bezoeken van kasteel (Castello) Rocca Scaligera.
Kortom het dorpje kenmerkt zich door een leuk plein met terrassen, bijzonder lekker ijs en mooie foto momenten. Indien je van plan bent om Sirmione met de auto of bus te bezoeken, is dat goed mogelijk. Je auto kun je goedkoop parkeren in Sirmione. Halverwege kun je op een groot parkeerterrein redelijk goedkoop je auto parkeren. Daarnaast is lekker winkelen ook gezellig in het dorpje.

     2. Kasteel bezoeken in Sirmione

Ben je op laatste stuk van het noordpunt van het schiereiland dan liggen daar de grotten van Catallus. In het Italiaans noemen ze de grotten de Grotte di Catullo. Verder is de locatie voorzien met gedeeltes van oude Romeinse woningen. In het bijzonder mag je de Colonnade niet missen. Dit zijn de Zuilgangen een oude doorgang die als entree van een gebouw diende. Indrukwekkende bouwkundig architectuur die de elementen benadrukken van het oude Griekenland.

     3. “Parel van het Zuiden” de haven van Sirimione

De stad Sirimione heeft een kleine haven, waar kleine sloepjes mogen aanliggen. Boven alles is een tochtje op het Gardameer echter een gegarandeerd succes. Bovendien wordt het middelpunt van Sirmione gekenmerkt door een hoofdstraat. Daarentegen bereik je zo de boulevard met een geweldig uitzicht op het mooie Gardameer. Evenals heerlijk genieten op het terras van een heerlijk koel glas drinken, dat is pas een luxe vakantie.

    4. Kuuroord in Sirimione

Een kuuroord zou je niet verwachten in Sirmione! Al eeuwen lang heeft Sirmione een geneeskrachtige zwavelbron heeft met medische gevoelswaarde. Evenals dit kuuroord bevindt het zich vlakbij Le Grotte di Catullo op het laatste puntje van het schiereiland. Een verblijf in een kuuroord zou positief zijn voor je gezondheid mede door de geneeskrachtige zwavelbronnen en de gezonde lucht. Maar ook de Romeinen maakte in de 18e eeuw al gebruik van warmwaterbronnen. Daarnaast bestaan de kuuroorden echter al sinds de oudheid. Zo waren de thermen de badkamer van de Romeinen. Anderszijds noemen wij het een Spa.

   5. Gardameer Vakantie Boeken