Glampings in Zweden

Kies je favoriete Zweedse vakantie bestemming!

Glampings in Zweden

We hebben diverse vakantie locaties in Zweden. Ben je op zoek naar Glampings in Zweden? In Zweden huur je een van safaritent of lodgetent op een Glamping. Dit jaar weer eens een andere vakantie bestemming? Hou je van kamperen op een Zweedse camping?
Op elke Zweedse Glamping staan Luxe Safaritenten met badkamer. Verder zijn er diverse campings met Lodgetenten voorzien van sanitair.

Hoeveel campings zijn er in Zweden?

Zweden heeft meer dan 1.000 campings, waarvan de meeste in de buurt van meren en op schilderachtige locaties. We laten je de mooiste campings in Zweden zien. Boek een bijzondere kampeerlocaties in Zweden?

Bekijk meer Campings in Zweden van onze partners

+ 280 Zweedse campings van de ANWB

boek je vakantie bij de ANWB

+ 320 campings in Zweden van ACSI Eurocampings

Tendi campings met safaritenten

Kamperen in Zweden

Kamperen in Zweden is geweldig voor gezinnen met kinderen. Het is altijd beter om te ontspannen als je weet dat je kinderen plezier hebben en veilig zijn. Van de meest zuidelijke delen van Skåne in het zuiden tot het noorden van Lapland, Zweedse campings weten de kleintjes te vermaken. Een Glamping vakantie in Zweden is modern kamperen. De Glampings in Zweden zijn ruim aangelegd in de natuur van de regio. Deze kleine Zweedse campings bieden vele faciliteiten en zijn zeer in trek bij Nederlandse kampeerders.

Luxe Safaritent huren in Zweden

Kamperen in zweden bij Nederlanders en Belgen ook dat is mogelijk. Er zijn ook genoeg campings waar ook Nederlands kunt praten.
Dat kan inderdaad zijn voordelen hebben, de Zweeds taal is toch wat lastig. Engels praten ze ook niet overal maar ja kamperen is communiceren met handen en voeten. Toch zijn er wel Zweedse campings met Nederlandse eigenaren. Voordeel is dat je ook landgenoten tegenkomt. Als je met je kinderen op vakantie gaat naar Zweden, zijn er in ieder geval Nederlandse kinderen om mee te spelen.

Kamperen in zweden 3 tips met Nederlandse campings

Tip 1: Rådastrands Camping, Stugor & Outdoor ***

Google review: Vriendelijk Nederlands eigenaarsechtpaar.

Tip 2: Alevi Camping Stöllet Zweden

Google review: Zeer vriendelijke en behulpzame Nederlandse eigenaren.

Tip 3: Camping Storängens Zweden

Google review: Ontzettend vriendelijke Nederlandse eigenaars.

Kamperen in zweden bij de boer

De luxe safaritenten met badkamer of lodgetenten met sanitair zijn extra ruime tenten. De tenten hebben een moderne inrichting en een riante inventaris. Bovendien zijn de tenten voorzien van echte houten bedden en een functionele keuken. Daarnaast ook een eettafel met bank en stoelen. Verder kun je in de Glamping accommodatie optimaal genieten.  Aan de voorzijde een overkapping van hout met grote stoelen en loungebank. Volop genieten van het uitzicht van af de veranda.

Vragen en antwoorden over Zweden:

Wat kost kamperen in Zweden?

Overal in Europa kamperen is goedkoper dan in Zweden. Kampeerplaatsen voor campers, caravans of tenten kosten gemiddeld tussen de 15 en 30 euro per nacht. Als je stoom wilt, moet je ongeveer 5 euro extra betalen. Campings bevinden zich op aantrekkelijke locaties door het hele land. Bron: https://blog.stenaline.nl/scandinavie/15x-het-goedkope-zweden/

Waar kamperen in Zweden?

Waar mag je kamperen in zweden? In Zweden mag je vrij kamperen en kun je overal je tent neerzetten en genieten van het buitenleven. Zolang je voor de natuur zorgt, kun je kamperen in bossen, bergen, fjordtoppen en langs de kust. Het is onvoorspelbaar, maar toch avontuurlijk en de ultieme manier om te genieten van de ongerepte natuur.

Is kamperen in Zweden veilig?

Zweden is over het algemeen een veilig land. Criminaliteit is zeldzaam, vooral in afgelegen gebieden. De kans dat je iemand tegenkomt tijdens het kamperen op afgelegen plekken in Zweden is erg klein. Zo kun je in het wild een Zweedse beer tegenkomen al zijn ze banger voor jou dan jij zou moeten zijn voor hem.

Hoeveel kost een weekje naar Zweden?

Als je een week in Zweden wilt doorbrengen, bedragen de kosten van uw accommodatie: EUR 842 (8.800 SEK) – goedkope accommodatie voor 7 dagen in Zweden. 801 EUR (8.300 SEK) – een 7-daagse budgetreis in Zweden. 1.200 EUR (13.000 SEK) voor een comfortabel verblijf van een week in Zweden.

Tips tegen muggen

Over het algemeen zijn muggen in Zweden niet zo erg. Laat in ieder geval je vakantie niet verpesten door muggen.
Volg deze tips om te genieten van je vakantie in de Zweedse natuur.

1. Koop lokaal Zweedse “jungle muggenolie”, die sterker is dan Belgische en Nederlandse oliën.
2. Zorg ervoor dat je voor de schemering muggenolie gebruikt. Muggen bijten graag in de schemering.
3. Het is beter om in de zon te zonnebaden dan de wind te vermijden: Muggen houden niet van de zon of de wind.
4. Zorg dat je niet te veel zweet en ga op tijd weer het water in: Muggen houden van de geur van zweet.
5. Draag lichte, loszittende kleding: Muggen steken graag door strakke zwarte kleding heen.
6. Steek muggenspiralen aan en maak een vuur om muggen af ​​te weren.

Bron: https://visitsweden.nl/over-zweden/muggen-zweden/

Waarom je een vakantie naar Zweden moet boeken volgens de ANWB

Ontdek Cultuur en Natuur

Van moderne steden als Stockholm en Göteborg tot kastelen en prehistorische monumenten, Zweden heeft het allemaal. De natuur is echt de grootste trekker. In Zweden mag je overal je tent opzetten vanwege ieders rechten.

Ruige natuur

Zweden heeft bijna 30 nationale parken, dus wandelaars hebben de keuze. In deze laatste wildernissen van Europa voel je je heel klein. Ongeveer 100.000 meren, honderden rivieren en 3.000 kilometer kustlijn maken Zweden ook tot een ideale camping voor watersportliefhebbers. In een kano of kajak trotseer je het ruige water van Lapland of de duizenden meren in de westelijke provincie Värmland. Als je buiten gaat kamperen, lijkt het dagelijkse leven mijlenver weg.

De oude stad bezoeken

Verspreid over Zuid- en Midden-Zweden vind je oude kastelen. Ripsholm, een goed bewaard gebleven 16e-eeuws kasteel, is een echte aanrader voor het idyllische dorpje Mariefred en het Mälarmeer. Ook vlakbij is Stockholm, een van de mooiste hoofdsteden van Europa. De stad strekt zich uit over 14 eilanden en het Oude Centrum (Gamla Stan) is een schilderij. De mooiste stad van Zweden is de middeleeuwse Hanzestad Visby op het eiland Gotland. De stadsmuren zijn nog intact en in het stadscentrum stuit je op restaurants, cafés en winkels. Gotland heeft ook de langste zonuren van het land, waardoor het een populaire vakantiebestemming is voor Zweden. Nog een strandbestemming: Skåne, met zijn luxe levensstijl en prachtige oude landhuizen.

Op stap met de kids

Attractieparken

  • In Zweden vind je veel themaparken zoals Junibacken en Gröna Lund in Stockholm, Skara Sommerland in Skala en Liseberg in Göteborg. Organiseer regelmatig interessante evenementen, zoals concerten.
  • Astrid Lindgren bedacht een leuk themapark in het oude marktstadje Vimmerby met Pippi Langkous. Hier zie je alle personages in de boeken van deze beroemde Zweedse schrijver.
  • Hier kun je leren over de “grote vier” van Scandinavië met beren, wolven en lynxen in dierentuinen zoals Kolmården bij Norrköping, Nordens Ark bij Hunnebostrand en Grönklitt Bear Park bij Orsa.
  • In de zomer worden er vaak riddertoernooien gehouden in het middeleeuwse stadje Visby, Gotland, en kastelen zoals Gripsholm bij Maryfred en Glimmingehus in Skåne.
  • Leer alles over de geschiedenis van de Zweedse luchtmacht in het Flygvapenmuseum in Linköping. Heel interessant: in een zeer realistische simulator kun je een Gripen-jager besturen.

Andere landen met Glampings: