Peschiera del Garda

De bruisende gemeente Peschiera del Garda bruist met naar schatting 10.000 mensen. Deze havenstad heeft de tand des tijds doorstaan, want het herbergt een eeuwenoud fort en verschillende uitgestrekte campings in de buurt. Als je op zoek bent naar iets te doen in dit pittoreske Italiaanse juweeltje, is er aan activiteiten geen gebrek!

Geschiedenis

Peschiera ligt op een strategisch punt, precies waar de Mincio het Gardameer verlaat. De oude Romeinen gebruikten deze rivier om zich met de Po te verbinden en zo de Adriatische Zee te bereiken. Nu is het een natuurlijke grens tussen Venetië en Lombardije.

Het vijfhoekige fort, dat wel 2,3 kilometer lang is, werd in de 16e eeuw in opdracht van de Venetianen gebouwd door de bekende bouwmeester Michele Sanmicheli. Het omringt het prachtige centrum van Peschiera del Garda. De vestingwerken werden verder versterkt tijdens het bewind van Napoleon en later onder Oostenrijks bewind. In 2017 werd de Venetiaanse verdediging in Peschiera del Garda een UNESCO Werelderfgoed.

Historische plaats aan het Gardameer

Peschiera del Garda is sinds 1400 een brandpunt van oorlogsinspanningen geweest, vooral tijdens het bewind van Napoleon. De stad werd in de eerste Italiaanse Onafhankelijkheidsoorlog in 1848 door Piemontese troepen bevrijd van de Oostenrijkse controle.

Deze historische plaats heeft een charmant centrum met pittoreske pleinen. Maar ook terrassen en uitzichten omgeven door bloeiende bloemen. Verder ook winkels en eetgelegenheden die bezoekers kunnen verkennen. Bovendien kan men in de haven genieten van boten die langsvaren of de tijd nemen om Canale. De zijrivier van de Mincio rivier zijn te bewonderen. Daarnaast zijn de nabijgelegen Romeinse artefacten opgravingen blootlegt, die het bekijken waard zijn!

Activiteiten rondom het Gardameer

De pretparken Gardaland en waterpark Cavour zijn beide een bezoek waard. Verder zijn de prachtige tuinen van Parco Giardino Sigurta in Valeggio sul Mincio. Een andere leuke optie is Borghetto sul Mincio. Vanuit Peschiera kan het per fiets worden bereikt via een schilderachtige route langs de rivier de Minico. Kijk voor meer informatie over Borghetto op Bezienswaardigheden aan het Gardameer.

Toont alle 3 resultaten