Wat betekent glamping eigenlijk? Luxe glamorous camping!

Glamping anders dan camping?

Deze vraag wordt heel vaak gesteld. Het woord glamping is een samenvoeging van de woorden glamorous en camping. Kort gezegd is het een nieuwe trend van kamperen, met veel luxe in de tent maar ook op de camping zelf.

Trendy kamperen is hot!

Het traditioneel kamperen verlegt zich doordat we steeds meet wensen krijgen wat we willen, hoe we het willen en waar we het willen. Gewoon kamperen is niet meer aantrekkelijk genoeg voor ons en zijn we op zoek naar meer… Een aantal jaren geleden zijn diverse camping eigenaren zich dat ook gaan realiseren en hebben zich opengesteld voor nieuwe ontwikkeling.

Hierdoor is het luxe kamperen ontstaan wat we glamping noemen. Zo is er nieuw soort vakantie vieren ontstaan met luxere accommodaties met veel luxe. Maar ook de campings ontwikkelen zich met meet faciliteiten en wordt het kamperen upgrade.

Wat is glamping

Maar wat houdt glamping precies in, en wat is de geschiedenis van glamping eigenlijk? Ik heb er al eerder over geschreven voor ensie, maar ga er in dit blog nog wat verder op in. Meer tips, tricks en feitjes over glamping vind je in deze infographic!

Het verschil tussen kamperen en glamperen

Kamperen op een glamping - Luxe tent, glamorous camping - www.luxetenthuren.nl

 

Het authentieke kamperen, met je klapkar of tent bovenop je autodak naar Frankrijk rijden. Niet wetende waar je terecht komt en of de plek wel knap is. Met je toiletrol onder je arm over de camping in de stromende regen. het waren leuke tijden maar we verwachten tegenwoordig meer glamorous.

Glamping luxe tent

Geen glitter en glamour maar wel iets bijzonders en vooral meer luxe. Glamorous kamperen, de luxe kan niet op, van een opgemaakt bed bij aankomst tot een verdieping op je tent en een compleet bad. De ene accommodatie is nog beter gevuld met luxe dan de andere tent. De charme van gewoon kamperen is natuurlijk authentiek maar die basis behoeftes zijn allang al niet meer genoeg.

De luxe tenten zijn van alle moderne apparatuur voorzien, zo voelt als echt thuiskomen en zal je deze vakantie accommodatie ook echt als een top vakantie gaan ervaren. Beleef je vakantie als een hotelkamer met alle gemakken, dat is vakantie vieren op een glamping.

Wat kun je verwachten op de glamping?

Ga je voor een luxe safaritent met alle luxe die voor je klaar staat.

Ga je liever een stapje verder en droom je van een bad in de vrije natuur?

Het kan nog luxer met een van onze super de luxe lodge tenten

Je kunt dus kiezen wat voor een soort tent er het beste bij je past. Van een luxe safaritent tot de super de luxe lodge tent met een verdiepingen erop. Standaard zit er in elke accommodatie een heerlijk opgemaakt bed, een keukenblok met toebehoren en een eigen toilet met sanitair.

Glamping tent een trend?

Het geeft zoveel rust als je zelf geen tent of caravan mee hoeft te slepen naar je vakantiebestemming. Wat een gemak, je komt op de plaats van bestemming en alles staat al klaar en je bed is opgemaakt, dat is pas echte luxe. Een luxe tent voorzien van alle gemakken, scheelt je heel veel tijd als je aankomt, je hebt direct het vakantiegevoel en beleeft meteen de rust wat je zo nodig hebt na een lange reis.

De voordelen van een camping waar je zo van houdt heb je er allemaal bij. Je stapt vanuit je luxe tent zo de grasmat op en proeft de gezellige sfeer wat je zo aanspreekt op een camping. Met deze een unieke accommodatie heb je rust en vrijheid wat het kamperen zo leuk maakt. het contact wat je met je buren maakt zorgt ervoor dat de sfeer meteen goed is en de kids vinden elkaar bij een speeltuin of zwembad.

Glamping camping!

Wat betekent glamping eigenlijk? Luxe glamorous camping! - Luxe kamperen op een glamping - www.luxetenthuren.nlStel jezelf de vraag is een glamping iets voor mij? Ik denk dat je er niet lang over na hoeft te denken. Ben je wel een echte kampeerder moet je jezelf afvragen, als je nog nooit in een tent of caravan het geslapen. Probeer het een jaar voordat je zelf de stoute schoenen aantrek veel geld gaat investeren in b.v. een tent of vouwwagen.

Zelfs al ga je al jaren met een vouwwagen of caravan op pad en ben je dagen onderweg om je vakantiebestemming te bereiken is het een hele mooie ervaring. Soms wil je wel eens iets anders en een glampingvakantie is dan echt iets anders.

Camping met luxe tent

Ben je iemand die van echt een luxe vakantie houdt en ga je graag naar Italie en huur je elk jaar een caravan, die van alle gemakken is voorzien. Ben je iemand die een graag in een appartement zit of een huisje huurt op een park. Herken je jezelf in een van deze mensen dan juist zou ik een glamping aanraden. Het is is namelijk niet kramperen maar luxe kamperen op een glamping. Een volledig ingerichte luxe tent voorzien van alle gemakken die je in een appartement of caravan ook mag verwachten.

Bij aankomst zijn je bedden opgemaakt zoals een hotelkamer, een compleet keukenblok met inventaris. Compleet met sanitair en misschien een lekker warm bad erbij. De locatie waar je staat met je luxe tent geeft ruimte, rust en privacy. Je loopt zo naar buiten en dat maakt de drempel weer laag om van de buitenlucht te genieten. Met deze gemakken begin je pas echt te twijfelen, hoop ik.